Ezekre érdemes figyelni, ha házi kedvenccel érkeznél hozzánk

 

 

A konzuli szolgálat tájékoztatója szerint a háziállatok bevitelére az Uniós előírások érvényesek.

Ha nem EU tagország felől érkezel, még itthon készíttess Titer igazolást, mert csak ezzel engedik vissza az EU-ba kedvencedet!

A házi kedvencekkel töltött nyaraláson, látogatáson (a tulajdonos vagy meghatalmazottja turistaútja során) a háziállatnak rendelkeznie kell az Uniós előírásoknak megfelelő állatútlevéllel és mikrochippel, amibe bejegyzett, a hazatérést követően még 2 hétig érvényes oltásidőnek kell szerepelni. A három hónaposnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással is kell rendelkezniük. Az utazást legkorábban az első veszettség elleni oltástól számított 21 nap múlva lehet megkezdeni.

 

“Veszélyes” kutyafajták Horvátországban

Horvátországban a veszélyes kutyafajtákról szóló szabályzat értelmében minden terrier fajtájú bull típusú kutya és ezek keveréke veszélyes kutyának minősül. A veszélyes fajtának minősített kutyákat Horvátországba tilos bevinni vagy azokat az országon átvinni, például átutazás során.

Ez alól kivételt képeznek az ellenőrzött tenyészetből származó terrier fajtájú bull típusú kutyák – staffordshire bullterrier, amerikai staffordshire terrier, bullterrier és mini bullterrier – melyeknek a Horvátországba történő bevitele során rendelkezniük kell a Magyar Kinológiai Szövetség által kiállított törzskönyvvel, illetve állat útlevéllel, oltási könyvvel és mikrochippel.

A köztereken, strandok közelében kötelező a póráz használata. A kijelölt strandok 100 méteres körzetében csak jelzett területen hódolhatunk szenvedélyünknek, az öblökben, ha nincs tiltás kutyáddal együtt fürödhetsz.